joi, 27 iunie 2013

MAMAIA - statiunea care nu doarme niciodata

Statiunea Mamaia se aflã la aproximativ 5 Km de Constanta, oras cu o populatie de aproximatix 350 000 de locuitori. Clima este moderatã si temperatura anualã medie este de aproximativ 11 C°. In luna Iulie, temperatura medie se ridicã in jur de 22 C° iar in Ianuarie se stabileste in jurul a  0 C°.
Cu o capacitate de peste 20.000 de locuri de cazare , situată în zona care separă Lacul Siutghiol de Marea Neagră, staţiunea Mamaia a fost inaugurată în 1906, cu ocazia finalizarii lucrărilor de construcţie a primului stabiliment balnear.

În prezent, staţiunea Mamaia numără peste 60 de hoteluri, dintre care trebuie amintite : Club Scandinavia, Vega, Palm Beach Mamaia, Rex ( 5 stele), hotelurile de 4 stele : Iaki, Savoy, Hawaii, precum şi hotelurile de 3 stele: Ambasador, Amiral, Briza, Central , Dorna, Caraiman, Lido, Orfeu, Pelican, Perla, Riviera, sau de 2 stele: Alcor, Aurora, Comandor, Condor, Delta, Doina, Flora, Lotus, Modern, Ovidiu, Parc, Piccadilly, Select, Sulina, Vega.

Statiunea Mamaia are o plaja întinsă pe o distanţă de 8 km, cu o lăţime de aproape 100 m, precum şi faptul ca hotelurile sunt foarte aproape de plajă. Destinată vacanţelor în familie, în staţiunea Mamaia turistii dispun de terenuri de tenis si de minigolf, cinema şi teatru în aer liber care găzduieşte anual Festivalul Naţional de Muzica Uşoară “Mamaia”.
Lacul Siutghiol oferă posibilitatea practicării sporturilor nautice sau plimbări cu vaporaşul până la “Insula lui Ovidiu”, locul unde se spune ca s-ar afla mormântul poetului exilat. Insula oferă posibilităţi de cazare şi are un restaurant cu specific pescăresc, fiind locul ideal de petrecere a timpului liber. Accesul pe insula se face de la Debarcaderul Tic-Tac din Mamaia cu vaporaşe de croaziere din 30 in 30 de minute, în perioada sezonului de vară.

In statiunea Mamaia nu trebuie uitat Satul de Vacanţă, situat la intrarea in staţiune, loc care reuneşte 19 construcţii specifice unor zone folclorice ale ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu